Hoe kan ik bestellen?

Er zijn meerdere manieren waarop u een product bij ons kunt bestellen: via de bestelpagina op onze webshop, per e-mail of telefonisch via 06-47140868.

Ik heb een klacht over een product, waar kan ik deze indienen?

Neem contact met ons op via het invulformulier, e-mail of telefonisch op 06-47140868.

Hoe neem ik contact op met Yunique meubels?

Telefonisch staan wij u graag te woord op werkdagen tussen 09.00 uur en 20.00 uur. Vanzelfsprekend kunt u ons op elk moment van de dag een mail, sms of WhatsApp bericht sturen. Hier reageren wij zeer snel op.

Bekijk onze contact pagina voor meer informatie.

Hebben jullie een showroom en kan ik de tuinmeubelen vooraf bekijken?

Nee, er is geen fysieke showroom. Natuurlijk is het wel mogelijk om de producten vooraf te bezichtigen en uit te proberen. Dit is enkel op afspraak mogelijk. Wilt u graag een van onze unieke houten tuinmeubelen bekijken, maak dan een afspraak via ons contactformulier. U kunt ze dan zelf komen uittesten in onze tuin.

Hoe kan ik betalen?

U kunt via verschillende manieren de bestelling afronden en betalen zoals iDeal, bankoverschijving, Credit Card of AfterPay.
Houdt er wel rekening mee dat uw aankoop pas verzonden zal worden na ontvangst van de volledige betaling indien u kiest voor bankoverschrijving.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen de tijd om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour sturen van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten zijn wisselend en sterk afhankelijk van het gewicht en omvang van uw product, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van een vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@yuniquemeubels.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Indien u op werkdagen vóór 14.00 uur besteld, dan wordt het product nog dezelfde dag verzonden. Na verzending van het product ontvangt u een track-en-trace code per mail, waarmee u uw bestelling tot aan de voordeur kunt volgen. In de meeste gevallen wordt het product de volgende werkdag al geleverd. De maximale levertijd is 5 werkdagen.

Kan ik veilig en vertrouwd bestellen?

Ja, yuniquemeubels.nl heeft een veilige website met HTTPS (HyperText Protocol Secure) waardoor uitwisseling van gegevens volgens een beveiligd protocol worden versleuteld zodat buitenstaanders geen toegang hebben tot uw gegevens.

Yunique Meubels is aangesloten bij WebWinkelKeur. Het WebwinkelKeur staat voor betrouwbare, klantvriendelijke webwinkels. De leden voldoen aan de belangrijkste Nederlandse wetgeving, hun identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd worden door WebwinkelKeur. Bij geschillen kun je gebruik maken van geschilbemiddeling of een bindende uitspraak door DigiDispuut.

Wat zijn de bezorgkosten?

De bezorgkosten bedragen € 14,90. Echter wij leveren producten gratis bij een bestelling boven € 150,-. De gratis verzending is enkel in Nederland en België. Kosten voor verzending naar andere landen is op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op via info@yuniquemeubels.nl. Of via het contactformulier op deze website.

Hoe hout te behandelen?

Hoe hout behandelen?

Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Hier geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen.

Wat gebeurt er met onbehandeld hout?

Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout vergrijst elke houtsoort door aanraking met water en zonlicht. Met name buitenshuis gaat dit proces zeer snel. Op deze afbeelding is goed te zien dat dit proces erg snel gaat. Denk er dus goed om bij het werken met onbehandeld hout dat u het hout zeer snel beschermd.

Methodes om hout te behandelen

Om de levensduur van hout te verlengen zijn er een aantal methodes die u zelf eenvoudig kan uitvoeren:

 


Lazuurverf

Lazuur is het Duitse woord voor beits lazuurverf is dus niks anders als beits. Buitenbeits is er in vele soorten en kwaliteiten. Wij verkopen uitsluitend professionele beitsen en verven.Elk houtsoort kan lang mee, mits het goed behandeld wordt. Met lazuurverf beschermt en behandelt u het hout zodat het in optimale staat blijft.

Het voornaamste verschil met Nano Coating is dat het lazuurverf iets meer glimt.

Lazuurverf is bedoeld voor alle houtsoorten (niet voor hout wat in contact komt met grond- en oppervlaktewater) en beschermt tegen:

  • Vocht
  • Blauwzwam
  • Houtrot
  • Schimmel & algen
  • UV
  • Wespenaantasting
  • Vergrijzing

 


Hout behandelen met Olie of Beitsen

Olie en beits zijn goede manieren om hout te behandelen.

Voordelen

Sneller dan verven
Trekt in het hout
Makkelijk plaatselijk bij te werken
Beschadigingen niet zichtbaar
Hout nerven blijven zichtbaar

Nadelen

Beperkte mogelijkheden op waterbasis
Blijft lang plakken/ afgeven
Sterke geur
Olie is op terpentine basis. Beits kan zowel op terpentine als op waterbasis

 


Hout Verven

Verreweg de meest voorkomende manier om hout duurzamer te maken is door het verven.

Voordelen
Alle kleuren mogelijk
Makkelijk te bewerken
Oneffenheden in het hout zijn niet meer zichtbaar

Nadelen
Niet goed plaatselijk bij te werken
Trekt niet in het hout dus kan afbladeren
Meerdere lagen dus veel werk
Beschadigt snel
Door de laag over het hout wordt de houtnerf minder of niet meer zichtbaar.

 


Voorbehandeld hout

Naast onbehandeld hout is er ook verduurzaamd hout: hout wat voorbehandeld is. Geïmpregneerd hout is hiervan het bekendste voorbeeld. Gemodificeerd hout is een ander voorbeeld en als laatste hout wat al gegrond is, dus voorzien van een laag grondverf.


Tips:

Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout.

  • Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen. Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout.
  • Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht.
  • Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout.